Ağzımızın tadı... Ruhumuzun hüznü...

1 ay olmuş bilgisayarın başına geçmeyeli... Daha doğrusu çok sevdiğim bloguma gelmeyeli... Hem işler hem seyahatler ve hem de ülkemizin karışan gündemi nedeniyle, hem öyle yorgun, hem bitkin, hem üzgün hem de bir o kadar hüzünlü ve kırgın, ve de kızgın hissediyordum... Neyse ki mutfak gibi bir rahatlama aracı var. Kendimi nihayet uzun bir aradan sonra elimde mikser, yumurta, un, şeker dörtlüsüyle uydurma kek denemesi ile biraz da olsa rahatlattım.. Kalbimizdeki derin hislerin bir devası olur umuduyla bu lezzetle yeniden merhaba demek istedim. 

Siyaseti sevmiyorum, belki de bir eski siyasetçi çocuğu olduğum için, tüm çocukluğum onun yüzünden babasız geçtiği için... Bilmiyorum. O yüzden şu an tüm düşüncelerim, hislerim, duygularım bu kadar sıcak ve güçlüyken en doğrusu onları biraz sakin ve dinginleştirdikten sonra yazmam galiba. Onlar serinlerken, pişirdiğim keke dönelim isterseniz.
Çok basit bir kek aslında, sadece bir cupcake tarifinden uydurarak kendimce bir kek tarifi uydurdum. Nasıl mı yaptım? 2 yumurtayı bir güzel çırptım. Köpürdü de köpürdü. Derken içine 1 çay bardağı toz şeker koydum. Şeker ve yumurta karışımını 3 dk. kadar çırptım. Kekin en sevdiğim kısmı işte bu çiğ kısmıdır. Hele unu da katınca iyice bayılırım. Çocukluğumdan bu yana annemin kurtlanacağıma dair uyarılarına rağmen yer dururum 35'ime geldim daha henüz kurtlarla tanışmadım.
Şeker ve yumurta ikilisine 1,5 su bardağı un koydum. Bu karışımı da iyice çırptım. Sonra 1 çay bardağı süt ekledim. Eklediğim her malzemeden sonra biraz çırpıp yeni malzemeyi ekledim. Daha sonra 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya ve göz kararı hindistan cevizi ekledim.Ve en son karışımın içine kekin asıl kahramanı yaklaşık 2 çay bardağı frenk üzümünü ekledim. Oldu bitti severim  ben frenk üzümünü. Bundan yıllar evvel gencecik bir kızken TRT'deki spor muhabirliği maceramdan kazandığım az miktardaki parayı yeni taşındığımız bahçeli evimizin güllerle, çiçeklerle, meyvelerle bezenmesine harcardım. İşte kekte kullandığım üzüm taa yıllar yıllar evel aldığım bu fidelerden birinin meyvesidir. Kısa, bodur bir bitki olan bu güzel meyve ağacının 2 rengine sahibiz bahçemizde... Beyaz ve kırmızı. İşte kekte bunlardan kırmızı olanı kullandım. Daha sonra karışımı yağlayıp unladığım kek kalıbına koydum.
Önceden ısıttığım 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dk. kadar pişirdim Fırından çıkarıp soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis ettim.
İşyerindeki arkadaşlarım keki çok beğendiler sadece 2'si onlar da ekşi sevmediklerinden keki pek beğenmediler. Ama hem babam, hem kardeşim, hem komşularımız ve hem de diğer arkadaşlarım beğendiler tadını bu uyduruk kekimin... Yani eğer ki mayhoş, ekşi ve tatlı birarada lezzetleri seviyorsanız ideal bir kek oldu sizin için. İçinde taze meyve olduğu için biraz da nemli bir kek oldu. Tabii bir de cupcake tarifini normal kek kalıbında yapınca sürprizli de oluyor. Normal kek beklerken cupcake tadıyla karşılaşıyorsun.
Gelelim yemek tariflerinin en klasik bölümüne;
Malzemeler :
2 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1.5 su bardağı un
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Hindistan cevizi
2 çay bardağı frenk üzümü...

Gönlünüzde huzur, yüzünüzde gülümseme, sofranızda bereket, ağzınızda tat daim olsun, afiyet olsun...



Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kalplerin Kraliçesi Babaanne oldu... (Bölüm 6)

Bir küçük cadı...