Elimizin Emeği, Gözümüzün Nurları için...

Bebekler hayata gelirken, onları bekleyenlere büyük bir heyecan verirler... Annelerinin karnında büyürlerken, dışarıda tahminler devam eder. Kız mı olacak, erkek mi? Kime benzeyecek? İşte bu sene biz de öyle bir heyecan yaşadık ki çifte heyecan... Sevgili arkadaşlarım Evren ve Kerem'in ikizlerini bekleyerek geçti aylar...Ve tabii kalabalık bir teyze grubunda hiç bitmedi hazırlıklar. İşte size bu hazırlıklardan detaylar ve tabii hediyeler için fikirler...


Bebekler için çok hediye alternatifi var elbette... Tulumlar, zıbınlar, bodyler, çeşit çeşit giysiler, oyuncaklar, altın vb gibi. Ama en güzeli el emeği olan hediyeler bence hele de sizin elinizle yapılıyorsa sevdiklerinize. Eminim ilerde bebekler büyüdüğünde onlar hatırlamasa da fotoğraflarda gördükleriyle ne kadar mutlu olacaklardır, bizi heyecanla bekleyen, seven teyzelerimiz, amcalarımız varmış diye. Gelelim artık fikirlerimize :) Tüm bu hediye fikirlerini yapabileceğiniz malzemeleri hobilere yönelik ürünler satan yerlerden bulmanız mümkün.

Kapı süsü

Bunun için istediğiniz boyda simit şeklinde bir köpük almanız gerekiyor. Köpüğün boyuna göre kurdele ve tüyler ile minik süslemeler de gerekli olan diğer malzemeler. Silikonu aman unutmayın. Kapıya tül de giydirebilirsiniz.

Tabii bu kapı süsünü kız bebekler için pembe, erkek için mavi renkli olarak hazırlayabileceğiniz gibi, klasiğin dışına çıkıp farklı renklerde de malzeme bulmanız mümkün. Hatta bence bembeyaz bir kapı süsüyle bir gelin hediyesi de hazırlayabilirsiniz.


Simit şeklindeki köpüğün üzerine kurdeleyi sarın ve başlangıç ile bitiş noktalarını silikon ile sabitlemelisiniz. Sonra tüyleri de kurdelenin üzerine sarın, bu tüylerin başlangıç ve son noktalarında ipler oluyor silikonlamak yerine bu noktaları birbirine bağlamanız mümkün. Son olarak da minik süsleri silikon ile tüllerin üzerine tutturduğunuzda kapı süsünüz hazır. Eğer kapıda tül de olsun istiyorsanız kapının ölçüsünü alıp hediye paketi gibi kaıpyı tülle bağlayın ve tülün üzerine de minik minik süslerden silikonla yapıştırın.



Lohusa Şerbeti Takımı

Örf - adet, gelenek - görenekler ile doğum denilince akla ilk gelen şeylerden biri hiç kuşkusuz lohusa şerbetidir. Doğum yapan annenin sütünü arttıracağına inanılan lohusa şerbetini tabii sadece yeni doğum yapan anne içmez. Onu ziyarete gelenlere de şerbetten ikram edilir. İşte ikramın daha da şık daha da doğum gibi özel bir olaya yakışır olması için özel bir şerbet takımı hazırlayabilirsiniz.



Bunun için öncelikle bir sürahi, 6 adet bardak veya kadeh nasıl isterseniz, bir tepsi almanız gerekir. Tepsi ahşap olursa onu boyamanız ve süslemeniz de gerekeceğinden akrilik boya ve tabii ki vernik de almalısınız. Bardakları, tepsiyi ve sürahiyi tüllerle ve yine bebek süsleriyle süsleyeceksiniz. Ayrıca silikon yine en vazgeçilmez malzemeniz.
Bardakların ölçüsüne göre tülleri kesip dikerek bardakların üstüne bilezik gibi takabilirsiniz. İşin doğrusu benim acemiliğime geldi ve ben tülleri bardaklara silikonladım. Tabii bu da bulaşık sorununu çıkardı ortaya. Sürahi için de aynı şekilde tülleri kurdeleleri hazırlamanız mümkün. Ben sürahye de süsleri silikonla yapıştırdım.



Gelelim servisin en önemli unsuru olan tepsiye. Ham ahşap tepsiyi dilediğiniz renge boyamanız mümkün. O yüzden en doğrusu böyle bir tepsiyi almak. Ve bu tepsiyi de bardaklar ve sürahi ile takım olabilmesi için yine aynı tül ve süslemelerle dekore etmeniz mümkün. 3 kat boyadıktan sonra verniklediğiniz tepisiyi dilediğinizce süsleyin. Böylece tam takım bir lohusa şerbeti servis setini yapmış olacaksınız hem el emeği hem de bir o kadar şık ve sevimli olacaktır.


Bezden Pasta

İşte size son bir öneri... Bebek bekleyen arkadaşlarınıza bir diğer sevimli, güzel ve ilginç hediye de onların en çok ihtiyacı olan bebek bezlerinden yapacağınız bezden pasta olacaktır. Bunun için gerekenler hiç kuşkusuz bebek bezi, grapon kağıdı, kurdeleler, tüller, süsler, mukavva ve tabii ki silikon.

Yeni doğan boyunda alacağınız bezleri yapmak istediğiniz pasta rengine göre grapon kağıtlarına özenle sarın. Yuvarlak şekilde kestirdiğiniz mukavvanın üzerine sırayla dizin. Her katın üzerine yeni katı, her sırayı 1 veya 2 sıra içeriden başlayarak yukarı doğru çıkın. Her katı kurdele ile bağlayın. Ve bu kurdelelere de dilediğiniz süsleri silikonla yapıştırın.

İşte size hem şık ve hem de kullanışlı bir hediye fikri daha... Tüm bu fikirler gerçekten de yapılması çok eğlenceli, pratik ve de şık, üstelik sizin zevkinize göre ve sizi yansıtan hediyeler. Anne ve baba adayı arkadaşlarınızın yüzlerini güldürecek ve onlara verdiğiniz değeri ve duyduğunuz sevgiyi gösterecek türden hediyeler.




Yorumlar

  1. allam şaane şeyler bunlar ya. şaane bilgi. çok tatlı evet lazım olur bi de nefis fotolar ya.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim :))
      övünmek gibi olmasın amma hepsi benim eserim :))

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kalplerin Kraliçesi Babaanne oldu... (Bölüm 6)

Bir küçük cadı...