Pizza'nın tava hali...

Hayata dair sözlerde yemekleri, onlardan aldığım tadı ve keyfi anlatmayı tercih ediyorum, yemek tarifi vermeyi ise bu konuda yazan bloggerlara bırakmanın en doğrusu olduğunu düşünüyorum İşte bu yüzden size tarifine Neslice Tarifler'den ulaşabileceğiniz tavada pişen pizzanın bizdeki hikayesini anlatacağım...

Haftasonu gelince bütün haftanın yorgunluğunu evde atmayı çok seviyorum. Öte yandan tüm haftayı ev-iş-ev arasında geçirdiğim için bir yandan yatakta kalmak isteyen bünyem, diğer yandan da gezip bir hava almak istiyor.  Bugün o ilk yanım az kalsın galip gelecekti. Ne bir kaç zamandır toplamadığım dolaplarımı düzeltmekteydi gözüm ne de gezmekte... Sadece sabah kalkıp Oscar'ı gezdirdim, oyunlar oynadık eve girer uyurum diyordum. Ama sonra duş alıp kendime geldim ve haftaiçi katılacağım bir toplantıya hazırlık için bir yandan saçlarını güneşte kuruttum diğer yandan taaaaaa 1924'deki TBMM yasa görüşmeleri kayıtlarını okudum. 

Sonrasında öğle saati geldiğinde acıkmaya başladım ama annem mutfaktan çıkmıyordu bir türlü. Komşumuzun kızının nişanı için hazırlığın ona düşen kısmını yapıyordu. Baktım olacak gibi değil aç kalacağım, o arada da Neslice Tariflerin Neslisi arkadaşım Neslihanla konuştuk, aklıma onun haftaiçi konuştuğumuz tavada pişen pizza tarifi geldi, kardeşimi aradım ve doğruca onların yolunu tuttum.

Efser Ece'yi doyurmaya çalışırken Sevgili Aşçı Yamağım, Eniştem Burak'la biz malzemeleri hazırladık. Nesli'nin tarifinde sucuk, sosis filan vardı ama bizde onlar olmadığından elimizdeki malzemeyle bol kaşarlı, mantarlı ve mısırlı bir pizza yaptık...
İnanılmaz lezzetli bir pizza oldu. Hem de çok hafif. Tek pişman olduğum şey varsa o da yapım aşamalarımızı fotoğraflamamış olmak.


Bence kesinlikle denenmesi gereken bir tarif... Bu ve daha bir çok leziz tarifi denemek için Neslice Tarifleri ziyaret edin. 

Yorumlar

  1. yau inanmayacan ama dün fırında piza yaptıydım. ton balıklı bi de mantarlı. bunu denerim. tavada kolay olmalı tabii ki. not aldım.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. denemelisin inanılmaz hızlı, kolay, pratik ve bir o kadar da lezzetli...
      afiyet olsun :)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kalplerin Kraliçesi Babaanne oldu... (Bölüm 6)

Bir küçük cadı...