Kalplerin Kraliçesi Babaanne oldu... (Bölüm 5)

Diana, saraya veda etmiş, Prensinden ayrılmış, boşanmış, sarayın kurallarını ardında bırakmış özgür bir kadın olarak hayatına devam ederken, aşkı aramaya başlamıştı. Yıllarca sevgisiz bir evliliği sürdüren bu güzel kadının etrafında pek çok playboy dolanmaya başlamış, onun kalbi kime konacak diye merakla beklenir olmuştu... Mahzun Prenses kimin kalbinin kraliçesi olacaktı? 

"Dul" ve "özgür" Diana "aşkı arayan kadın" imajıyla basında yer almaya başlıyordu. Oysa Diana daha çok yaptığı yardım çalışmalarıyla basında yer almak istiyordu.

Bu dönemde Diana ve basın arasındaki ilişki de yeni bir boyut kazanıyordu. Artık Diana sayesinde basın para kazanmayı sürdürürken, Diana da basın aracılığıyla Kraliyete karşı tüm kozlarını oynuyor, özellikle "kaynanası" Kraliçeyi ve eski kocası Prensi çileden çıkaracak fotoğraflarla pembe dizide sahne alışını sürdürüyordu. Diana'nın spor yaparken, yüzerken, gezerken, çocuklarıyla halka açık yerlerde eğlenirken, bikinili, mayolu, şortlu vb fotoğrafları çekiliyordu. 


Bu dönemde yardım çalışmalarına yoğun bir şekilde katılan Diana, katıldığı bu çalışmalardan çok giyimiyle değerlendiriliyor ve bu çok pahalı kıyafetleri giyerken yaptığı yardım çalışmalarının aslında ne kadar anlamsız olduğu yönünde eleştiriliyordu. Diana sadece bir "Barbie" bebekti. O ne yaparsa yapsın, kendisi için yapıyor diye lanse ediliyordu. Sürekli "değişen" sevgilileri ise onun çaresizce aşkı bulma çabası olarak değerlendiriliyordu.


Diana'nın yardım çalışmalarındaki samimiyetine uzun süre inanılmadı. Ne zamanki AIDS hastalarına çıplak elleriyle dokunduğu, çocukları hasta veya sağlıklı ayırt etmeksizin sevdiği, yaşlılarla ve evsizlerle ilgilendiği ortaya çıkınca Diana "yardımsever" olarak düşünülmeye başlandı. Rahibe Theresa tarafından "bile" kabul edilen yardımseverliği artık inkar edilmez oluyordu. İşte bu dönem artık Lady Diana, pek çok yardım kuruluşunun çalışmalarında görüntüleniyor, insanlara ve özellikle de çocuklara olan sevgisi ön plana çıkarılıyordu. 


Diana yardım çalışmalarının yanı sıra, fotomodeller gibi verdiği pozlarla moda dergilerinde yer alıyor hatta bu gibi çalışmalardan da elde ettiği kazançları yardım çalışmalarına aktarıyordu.

Bu dönemde Diana'nın sunumu şu sıfatlarla özetlenebilir : Yardımsever, şık, herkesin sevgilisi, çocuk sever, ulaşılabilir, lady, aşkı bir türlü bulamayan yalnız ama güçlü kadın... 

devam edecek

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kalplerin Kraliçesi Babaanne oldu... (Bölüm 6)

Bir küçük cadı...