Beklenen filmin fragmanı yayınlandı...


Romanı büyük olay olan, sansasyonlar yaratan Grinin 50 Tonu ki aslında bence -Grey'in 50 Tonu olmalıymış ya neyse- filminden ilk kareler geçtiğimiz gün yayınlanan fragmanıyla ortaya çıktı. Ama gelin görün ki filmi izlemek için 2015'in 14 Şubat'ını beklememiz gerekiyor.



Geçen yıl romanı İngilizce olarak okumuştum tatilde. Türkçesinde çeviriden emin olamadım. Çok seksi hatta erotik denildiği için belki sansüre uğrayan yerleri vardır diye özellikle İngilizcesini aldım. Ve doğruyu söylemek gerekirse erotikten çok tutkulu bir aşkın sabun köpüğü hikayesini okudum diyebilirim. Ama yine de filmi merakla bekliyorum. Çünkü okuduğum sahneleri kendi zihnimde canlandırdığım şekliyle çekip çekmedikleri en büyük merakım. Ve tutkulu aşık Grey'in hayal ettiğim gibi ete kemiğe bürünüp bürünmediğini merak ediyorum. Başrollerini kimin oynayacağı tartışılan, filmde nihayet bu bilgiler de netleşti. Yayınlanan haberlere göre ; "Filmde, milyonlarca okurun simgeleri haline gelen Christian Grey ve Anastasia Steele rollerini Jamie Dornan ve Dakota Johnson canlandırıyor. Oyuncu kadrosunda Dornan and Johnson’a, Christian’ın erkek kardeşi Elliot rolüyle Luke Grimes; Anastasia’nın yakın arkadaşı José rolüyle Victor Rasuk; Anastasia’nın en iyi dostu ve oda arkadaşı Kate rolüyle Eloise Mumford; Christian’ın annesi Dr. Grace Trevelyan Grey rolüyle Marcia Gay Harden; Christian’ın kız kardeşi rolüyle Rita Ora; Christian’in koruması Taylor rolüyle Max Martini; Anastasia’nın üvey babası Ray rolüyle Callum Keith Rennie; Anastasia’nın annesi Carla rolüyle Jennifer Ehle ve Carla’nın kocası Bob rolüyle Dylan Neal eşlik ediyor." İşte filmin fragmanı : Grinin 50 Tonu

Doğrusu kitabı okuyan bir grup insan onun fantezi dünyasına takılıp "sapık", "sapkın" gibi tanımlamalar kullanmış da olsa bence Grey çok tutkulu ve derin bir aşık. Şu bir gerçek ki seks aşkın bir tamamlayıcısı ve şehvet de seksin en önemli unsuru. O yüzden romanda abartılı hiçbir hal olduğunu dahi hissetmedim ben. Her insanın sevgisini gösterme ve yaşama şekli dolayısıyla aşk ve dolayısıyla seks hayatı farklıdır. Belki bu bakış açısına sahip olduğumdan daha serbest bir şekilde okudum bu üçlemeyi. Ondan veremedim belki de aynı tepkileri. Bir de ne yalan söyleyeyim bir adamın bana bu denli aşık olmasını isterdim doğrusu.

Ama beni romandan çok şaşırtan olay 2.cilde başladığımda bulduğum minik bir not oldu. Kitabın içinde bir kız, başka bir kız arkadaşına doğumgünü hediyesi olarak almış kitabı, o yüzden de not yazmış ve demiş ki özetle "sana iki tane hediye aldım, bu roman hem İngilizceni hem de başka yeteneklerini geliştir diye. bir de bu aylık ben ama bundan sonra her ay kendine sen al diye başlangıç yaptım, yeteneklerini kullanırken giyinirsin diye"... Şok olmuş bir biçimde nota bakıyordum. ben bu üç kitabı da D&R'a bizzat giderek almıştım. 2. el olma ihtimali sıfırdı yani. Peki nasıl olmuştu da benim aldığım kitabın içine o not girmişti. Şaşırdım kaldım. 

Kızların adları vardı notta. Ben de notu yazan kızı facebooktan araştırdım. Kıza mesaj yolladım. "Senin şu isimle bir arkadaşın var mı doğumgünü şu ayda mı diye?" işin ilginç yanı o tarihlerde almıştım ben de kitabı. Kasada elimizdeki romanlar karışmıştı galiba. Kızdan bana cevap geldi "Evet yoksa sen de Efser'in ablası mısın?" diye. Adını bilmediğim o güne kadar duymadığım bir kıza, yine adını bilmediğim bir başka kızı soruyorum o da bana kardeşimin ablası olup olmadığımı sorarak cevap veriyor. Ekrana aptal aptal bakmaya başladım. "Evet de" dedim "Sen Efser'i nereden tanıyorsun?" meğer kardeşimle çocukluk arkadaşıymışlar okuldan. 

Öylece sohbete başladık kızcağız şükrediyordu notu benim bulduğuma yabancıya gitse rezil olacaktım diye hayıflanıyordu. Bense hala o not nasıl gelip benim kitabımın içine girdi derdindeydim. Öyle anladık ki kasada aynı anda bulunmuşuz ve tesadüf bu ya kitaplarımız karışmış. Kız bir de demez mi "Madem tatildesin sen dönünce Çido, Efser ve biz buluşalım mı?" meğer sadece kardeşimin değil kuzenimin de arkadaşıymış kızlar.1 sene geçti ama biz buluşamadık, belki filmi izlemeye birlikte gideriz ... Olamaz mı? Olabilir? Bakalım dilerim filmi merakla beklediğimize değebilir...



Yorumlar

  1. okumadım sevdin mi ya kitabını :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevdim sevdim çok güzeldi... aşk meşk seviyorsan tabii... bi de eski dizileri :)) cesur ve güzel yalan rüzgarı hayat ağacı... o kıvamda :)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kalplerin Kraliçesi Babaanne oldu... (Bölüm 6)

Bir küçük cadı...