Yılın ilk hayal kırıklığı: Pirelli 2013 Takvimi...

Erkek olmamama ve gayet de "straight" tercihlerim olmasına rağmen her yıl dört gözle şu iki olayı heyecanla,   biraz kıskançlıkla ve   merakla  beklerim... 

1. Pirelli 2013 Takvimi 

2. Victoria's Secret Yılbaşı Şovu...

Bu yılın Victoria's Secret Şovundan gördüğüm kareler yılbaşı gecesi beni yine ekrana bağlar. Ama Pirelli takvimi ne yazık ki bir hayal kırıklığı oldu. Fotoğraflar çok güzel lafım yok. Ama klasik Pirelli Takviminden uzak kareler bunlar. Aslına bakarsanız çekimlerin Brezilya'da yapılacağını duyduğumda konsept karnaval olacak diyordum ama Steve Mc Curry beni gerçekten şaşırtmayı başardı. Aman tanrım vücutlarını bir kadın olarak bile hayran hayran izlediğim kızlar bildiğin muhafazakarlık rüzgarına kapılıp kapanmışlar adeta. Hani haklarını da yemeyeyim seksiliklerini kaybetmiş değiller amma ve lakin kıyafet kataloğu çekimi gibi olmuş Steve Amcanın çekimleri. 
Gerçi suç onda değil, ona takvim çekimi yaptıran Pirelli de sanırım imaj değiştirmeye karar verdiler. Yoksa fotoğrafçıya da fotoğraflarına da hiç sözüm yok, adam dünyanın en iyi belgesel fotoğrafçılarından biri ünlü Afgan Kızını fotoğraflamış kişi o. Hatta daha pek çok muhteşem belgesel fotoğrafta imzası var. Böyle bir özgeçmişten kadının dişiliğini değil kişiliğini önplana çıkaran fotoğraflar çekmesini beklemek gerekir ki aynen öyle yapmış. Bu  seneki mankenler de 40 yıllık takvimin en giyinik modelleri olarak tarihe geçmiş oldular. Hatta Adriana Lima hamile haliyle takvimde yer alan ilk manken oldu sanıyorum.
Geçtiğimiz yıllara bakınca pek çok ünlü mankeni ve hatta sinema sanatçısını "en doğal" halleriyle gördüğümüzü söylemek mümkün. Zaten takvimin de biraz amacı buydu. Ama görünen o ki bu yıl büyük bir değişiklik yapmaya karar vermişler. Galiba pek çok erkeği de bu kararlarıyla üzmüş oldular.

Dürüst olmam gerekirse elbette kadınların cinsel obje olarak öne çıkarılmalarını bir kadın olarak takdirle karşılamam mümkün değil. Ama öte yandan sanatsal işlerde de en güzel formun ve en estetik görünüşün kadın vücuduyla yakalanabildiğine inananlardanım. Ki Pirelli takviminin de bugüne kadar gerçekleştirilen tüm çekimleri sıradanlıktan ve bayağılıktan dünyalar kadar uzak, olağanüstü güzellikte sanatsal çalışmalardır. zaten o yüzden dört gözle beklediğim olaylar sıralamasında başta gelir yeni yılı karşılarken.


Mesela 2011 yılının Pirelli Takvimi Homeros'dan ve Mitolojiden etkilenen Karl Lagerfeld'li çekimlerinin tadı hala damağımda. Moskova'da gerçekleştirilen o çekimlerde Julianne Moore'u da bir Pirelli kızı olarak görmek beni ayrıca memnun ve mutlu etmişti.

O yüzden inkar edemeyeceğim, güzel kadınları tüm seksilikleriyle ve örtülü çıplaklıklarıyla göremediğim bu Pirelli takvimi beni hayal kırıklığına uğrattı. Ama bu sene de böyle olsun be kardeşim. Hiç yoksa mükemmel bir fotoğrafçının karelerini gördük deyip 31 Aralık gecesi Victoria's Secret Şovu için geri sayımımı yapmaya ve öte yandan da 2014'ün takvimini beklemeye başladım bile...



Yorumlar

  1. Muhafazakar rüzgar her yeri sardı desene Elifcan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sardı, kızları da kıyafetler sardı sarmaladı ...

      Sil
  2. Bizde meydana getirdiği hayalkırıklığı dizboyu...

    YanıtlaSil
  3. 2014 takvimindeki sürprizi duydun mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Tüm dünyanın merakla beklediği 2014 Pirelli takvimi 50. yılında şaşırttı. Pirelli Patrick Demarchelier ve Peter Lindbergh’in New York’ta; Miranda Kerr, Helena Christensen, Karolina Kurkova, Alessandra Ambrosio, Alek Wek ve İsabeli Fontana ile gerçekleştirdiği çekimleri kullanmak yerine 1986’da Helmut Newton’un fotoğrafladığı ancak bugüne kadar yayınlanmayan karelere yer verdi." diye bir haber vardı ama bilemiyorum...

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kalplerin Kraliçesi Babaanne oldu... (Bölüm 6)

Bir küçük cadı...