Dondurmaya en lezzetli alternatif... Sütlü irmikli puding...


Yaz ayları geldiğinde en büyük tutkudur dondurma yemek. Gerçi ben dondurmayı yaz-kış her mevsim sevenlerdenim. Mado'nun fıstıklı dondurmasının üzerine de hiçbir dondurmayı tanımam... Amma ve lakin dondurmadan daha çok sevdiğim bir lezzet varsa işte o da kendi ellerimle yaptığım sütlü irmikli pudingtir. Keyifle yapar, afiyetle yerim... 


Bir yaz gecesinde mutfağa girin, neden mi yaz gecesi dondurmanın en güzel alternatifi olan sütlü irmikli puding tarifini paylaşacağım sizinle... Önce 2 havan cevizi dövün, toz tarçınla harmanlayın. Sonra da hemen 1 litre suya 9 çorba kaşığı şekeri katın ve çelik tencerede kaynatın... Mis gibi süt ve şeker kokusu yayılırken etrafa, kaynadıkları anda içine 9 çorba kaşığı irmik ekleyin... Biraz sıcak gelecek size ama ocağın başında bir yandan karıştırarak bu harika tadın kokusunu iyice içinize çekin. Sonra yanardağın kaynaması gibi pölöp pölöp ederek irmiklerin fokurdadığını gördüğünüz an kapatın ocağın ateşini. Hemen bir paket şekerli vanilya ve 1 çorba kaşığı hindistan cevizini katıverin karışımınıza. Ve son olarak pudinginizin donması için yaklaşık 70 gr tereyağını eritin hemen içine atıp karıştırarak.





Bu lezzetli pudingin önce yarısını içini ıslattığınız ortası delik kek kalıbına dökün, arasına tarçınlı cevizleri dökün ve pudingin geri kalan kısmını cevizlerin üstünü kapatacak şekilde dökün. Soğuyana kadar bekleyip buzdolabına koyun... Ertesi sabah kalıbı ters çevirin ve bu lezzetli tatlıyı tüm sevdiklerinizle paylaşın... Dilerseniz üzerine tarçın , ceviz veya hindistan cevizi rendesi serperek de süsleyebilirsiniz. Arasına elmayı rendeleyip azıcık da kavurup ceviz ve tarçınla karıştırıp koyabilirsiniz. Biraz daha farklı bir lezzet katabilir.

Ben iş yerindeki arkadaşlarımla bu lezzetli pudingi paylaştım, bir de minik yeğenim Ece'yle... Ececik de dahil olmak üzere tadına bakan herkes afiyetle yedi. Benim de en sevdiğim tatlıdır. Hafif ve lezzetlidir. Neredeyse tüm pudingi yiyebileceğiniz kadar güzeldir de. Hmm şimdi canım çekti kalkıp yapsam mı acaba ?


Malzemeler
Ceviz
Tarçın
1 litre süt
9 çorba kaşığı şeker
9 çorba kaşığı irmik
1 paket şekerli vanilin
1 çorba kaşığı hindistan cevizi rendesi 
50 gr. tereyağı veya margarin

Afiyet olsun...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kalplerin Kraliçesi Babaanne oldu... (Bölüm 6)

Bir küçük cadı...